Vil du se mere?

KPMG Acor Tax Automotive Universe kræver at du logger ind for at se dette indhold i fuld længde.
Kontakt os for at oprette et abonnement. Er din virksomhed allerede abonnenter, tryk da på log ind.

Log ind
Forside
Nyheder

Motorstyrelsen varsler kontrolprojekt om samtlige selvanmelderes adfærd!

Motorstyrelsen har offentliggjort et nyt projekt med fokus på selvanmelderes adfærd med henblik på at sikre, at kun selvanmeldere, som overholder reglerne i registreringsafgiftsloven, kan være registreret efter registreringsafgiftsloven.

I værste fald varsler Motorstyrelsen, at de i særlige sager vil fratage selvanmelderregistreringen uden forudgående vejledning.

 

En selvanmelders adfærd dækker over en bred vifte af forhold, betingelser og regler som hver især har et vægtet fokus. Det er summen af disse vægtninger, der vil være afgørende for Motorstyrelsens vurdering. Vi anbefaler, at man som selvanmelder ser ind i ens interne procedurer og kontroller, således man er i kontrol over og kan stå på mål for ens håndtering af selvanmeldelse af registreringsafgift.

 

Motorstyrelsen udtaler om processen for projektet:

"Det øgede fokus vil i første omgang bestå i løbende gennemgang af dataudsøgninger. Udsøgningerne vil give Motorstyrelsen et indblik i de enkelte selvanmelderes adfærd. Herudover vil Motorstyrelsen have fokus på selvanmelderes adfærd i forbindelse med den øvrige sagsbehandling."

 

Dette projekt kommer ikke som nogen større overraskelse, set i betragtning af det øgede politiske fokus på selvanmeldelse af registreringsafgifter, som ikke kun omhandler eksport og import – men al selvanmeldelse! Det er også på baggrund heraf, at Motorstyrelsen har øget deres fokus herpå, der har mundet ud i dette kontrolprojekt.

 

Vi har allerede bistået flere virksomheder i gennemgang af interne procedurer og kontroller blandt andet i relation til selvanmeldelse. Ønsker I en uforpligtende snak herom, så tag endelig fat i os personligt, eller kontakt os ved brug af kontaktformularen her.

 

Se i øvrigt den fulde meddelelse fra Motorstyrelsen her.


Publiceret: 04. 07. 2019

Forfattere

 

Rune Grøndahl
Partner
+45 5374 7079
rune.grondahl@kpmg.com

 

Nikolaj Pihl
Senior Consultant
+45 5374 7083
nikolaj.pihl@kpmg.com