Vil du se mere?

KPMG Acor Tax Automotive Universe kræver at du logger ind for at se dette indhold i fuld længde.
Kontakt os for at oprette et abonnement. Er din virksomhed allerede abonnenter, tryk da på log ind.

Log ind
Forside
Nyheder

Bilafgifter i regeringsforhandlinger, nyhedsbrev om klargøringsfradrag og ophør af skrotpræmie

Vi er i denne periode repræsenteret ved dette års Folkemøde på Bornholm, og vil løbende offentliggøre videoer, nyhedsbreve og opdateringer på Automotive Universe.

 

Bilafgifter i regeringsforhandlinger

De aktuelle forhandlinger omkring regeringsdannelse omfatter også økonomi og finansiering. Ifølge medier vil Enhedslisten hæve bilafgifterne, mens De Radikale vil fastholde det aktuelle niveau.

Det er vores opfattelse, at en forøgelse af registreringsafgiften er skadeligt for miljøet, fordi udskiftningen af bilparken til mere miljøvenlige biler forsinkes.

 

Nyhedsbrev om klargøringsfradrag

Motorstyrelsen har netop udsendt en status på det nyhedsbrev omkring værdifastsættelse og fradrag for vedligeholdelsesstand, som blev sendt i høring 6. marts 2019. 

Høringssvar fra KPMG Acor Tax angående uoverensstemmelse mellem henholdsvis Motorstyrelsens og domstolenes opfattelse af klargøringsfradraget har givet anledning til, at Motorstyrelsen er gået i dialog med Kammeradvokaten og Skatteministeriets departement. 

Motorstyrelsen forventer derfor at kunne udsende et – formentlig redigeret – nyhedsbrev på den anden side af sommerferien.

 

Skrotpræmie til ældre dieselbiler ophører 1. juli 2019

I forbindelse med Finansloven 2019 blev der afsat 100 mio. kroner til at forhøje skrotpræmien til 5.000 kr. på ældre dieselbiler fra før 2006, hvoraf 70 mio. kroner er afsat til 2019. Da disse penge er ved at være brugt, så stopper Miljøstyrelsen med at modtage ansøgninger med virkning fra 1. juli 2019.

(Se mere på www.mst.dk)

 

Netop ældre dieselbiler, der både er slidt og kører med ældre teknologi, er nogle af miljøsynderne i bestanden af biler.

Vi spørger politikerne, om deres ambitioner på miljøområdet blot er "varm luft", eller om de er klar til at forhøje puljen, så der er penge til at få flere ældre dieselbiler væk fra vejene.

 


Publiceret: 13. 06. 2019

Forfattere

Jacob Skjærris
Senior Automotive Manager
+45 5077 0933
jacob.skjaerris@kpmg.com

 

Lasse Holmen Møller
Senior Consultant
+45 5374 7068
lasse.moller@kpmg.com